Waar is moderne inkt van gemaakt?

Tegenwoordig zie je een breed scala aan tatoeagepigmenten die worden gebruikt om tatoeage-inkten te maken. Mensen worden zich steeds meer bewust van wat er in hun lichaam wordt gestopt. Moderne inkten worden nu veganistische tatoeages of organische pigmenten genoemd. Ze worden intensief gebruikt door tattoo-artiesten en worden als veilig beschouwd. Voorheen werd tatoeage-inkt gemaakt van componenten zoals zware metalen, roest, houtskool en zelfs inkt van de balpen.Volgens onderzoek gebruikt moderne inkt meer dan 200 verschillende soorten additieven en kleurstoffen. Hoewel veel pigmenten zijn goedgekeurd voor cosmetisch gebruik, zijn andere mogelijk niet geschikt voor uw lichaam en huid.Houd er rekening mee dat niet alle inkten gelijk zijn. Sommige kunnen leiden tot tatoeage-allergieën, terwijl andere veilig zijn. Er zijn twee primaire componenten die een tatoeage-inkt maken. Zij zijn:

 1. Kleurstof of pigmentbasis

Het pigment geeft de tatoeage zijn rijke kleur. Zo worden zwarte inktpigmenten vervaardigd met behulp van beenderkool en roet.

2. Inktdragers

Een inktdrager is een vloeibare basis die wordt gebruikt om de kleurstof gelijkmatig te verdelen, zodat deze niet gaat klonteren. Kortom, de inktdrager draagt ​​de kleurstof van de naaldpunt naar de dermis. Het voorkomt ook de groei van ziekteverwekkers in inkt. Moderne inkt maakt gebruik van veilige dragers zoals toverhazelaar, propyleenglycol, Listerine, glycerine, ethylalcohol en gedestilleerd water.

Pigmenten gebruikt in tatoeage-inkt

Pigmenten of kleurstoffen geven the art of tattoo tatoeages levendige kleuren. Vroeger werden pigmenten gemaakt van vermalen as of koolstof om zwarte inkt te maken. Roet van verkoolde bossen werd ook gebruikt om de markeringen te maken.

Hoewel moderne industriële organische inkten de markt overnemen, zijn er nog enkele originele minerale pigmenten. Afhankelijk van de gewenste kleur zijn bepaalde kleurstoffen op plastic of plantaardig basis. Het gebruik van zware metalen in moderne inkt is controversieel, maar zware metalen zijn essentieel voor het maken van basiskleuren. De volgende zijn verschillende pigmenten die worden gebruikt in de moderne tattoo-inkt. Er worden verschillende gebruikt voor het maken van verschillende kleuren:

theartoftattoo.nl