Het mondmasker met vuile handen aanraken of op een oppervlak plaatsen

Een mondkapje met bijpassende tas uit de collectie van Mondkapjes

Houd bij het gebruik van een stoffen mondmasker altijd in gedachten wat de primaire functie is: u en anderen beschermen tegen besmetting met het coronavirus en de besmetting met corona. Daarom is het erg belangrijk dat u uw mondmasker niet aanraakt terwijl u het draagt; als je het eenmaal hebt afgedaan, vouw het mondmasker dan op en bewaar het in een schone zak of container, zet het niet op een oppervlak zoals een tafel of een stoel en draag het niet de hele dag. Onthoud ook dat het verwijderen van uw gezichtsmasker en het vervolgens opnieuw aanbrengen met besmette handen de bacteriën of het virus direct in het ademende gebied kan brengen, dus zorg ervoor dat uw handen altijd schoon zijn voordat u het aanraakt – of, nog beter, vermijd het aanraken van uw gezicht bij al- en dat je altijd een klein zakje bij je hebt waar je je gezichtsmasker na gebruik in kunt doen.

Gezichtsmaskers helpen voorkomen dat u virusdeeltjes inademt, waardoor de kans op een mogelijke Corona infectie wordt verkleind. Mondmaskers zijn beter insluiten dan beschermen. Dit is het probleem: we hebben geen idee wie mogelijk besmet is. Een aanzienlijk deel van de patiënten is inderdaad asymptomatisch en is zich niet bewust van hun infectie, en er zijn duidelijke aanwijzingen dat degenen die symptomen ontwikkelen, vaak het meest besmettelijk zijn in de vroege fase van hun infectie (d.w.z. wanneer ze nog steeds geen symptomen vertonen).

Het is duidelijk dat het dragen van een gezichtsmasker niet bedoeld is om andere inperkingsmaatregelen te vervangen, zoals hygiëne en sociale afstand, die fundamentele middelen zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

www.medisch-mondkapje.nl

https://dgmondmaskers.nl/